Notícies

Andròmines, el nou espectacle de Samfaina de Colors

Chevron Down

El juliol de 2019, Samfaina de Colors,  vam començar a treballar en un nou espectacle. Primer vam pensar de què voldríem parlar. I després d’una pluja d’idees la Mirna Vilasís i en Xavi Múrcia,vam decidir que parlaríem de la infantesa, del canvi, de la transformació. I que teníem ganes de fer-ho jugant. Jugant a l’escenari, com Samfaina de Colors mai ho havíem fet abans. Convertint l’escenari en unes golfes on tot fós possible. A foc lent i amb moltes hores de treball, la cosa va anar agafant forma, mica en mica, pas a pas. Vam escriure el guió, la música i les lletres de les cançons. Uns mesos més tard, cap al gener de 2020, vam trobar el títol de l’espectacle: Andròmines (Els tresors d’una nina de drap). Una nina de protagonista i la seva amiga, ja gran, que retroba a la seva nina de drap oblidada a les golfes i torna a jugar amb ella. Un viatge a la pàtria de la infantesa, que pretén que els espectadors també viatgin amb elles. Que s’emocionin. Que ens emocionin.

Mentre anàvem treballant en l’espectacle i fent bolos i bolos arreu del país amb d’altres espectacles de Samfaina de Colors, va aparèixer una fera ferotge, un virus que ho capgiraria tot, a tot el món. Nosaltres, en ple procés de creació, estàvem molt exposats emocionalment i ens vam trencar. En mil bocins. Pel daltabaix emocional i econòmic que va suposar el primer confinament.

L’Andròmines va quedar completament aturat. Samfaina de Colors havíem de buscar solucions a la nostra manca total d’ingressos i buscar com substituïr l’energia i alegria que ens dóna la nostra feina. Tants mesos sense trepitjar escenaris van fer-nos mal. Molt mal. La Covid19 ens va fer tocar fons i ens va transformar per sempre. Ens va fer més evident el que ja sabíem. Que aquesta feina és la nostra vida. La nostra passió.

Quan vam tenir l’energia per a reprendre l’Andròmines, Samfaina de Colors vam adonar-nos que la transformació que havíem viscut amb la Covid, transformaria completament l’espectacle. Necessitàvem fer un pas endavant, sortir de la nostra zona de confort creativa i deixar-nos la pell a l’escenari.

L’equip de l’Andròmines (i tot el món) va patir modificacions. La Covid havia capgirat les agendes de tothom. I en aquell moment vam decidir anar a buscar una nova directora, l’Anna Ros. I, oh! la vam encertar de ple. No tenim prou paraules d’agraïment per l’acompanyament artístic que ens està fent. L’Anna és una artista compromesa amb l’art i amb la vida, apassionada i entregada a la feina i nosaltres ens sentim uns afortunats de que hagi entrat a la nostra vida. La seva implicació en l’espectacle és total. Ni horaris, ni mesura. Pel boc gros. Ens ho dóna tot. Una màster class de direcció, d’interpretació i de vida.

Mica en mica, anirem desvetllant-vos tots els secrets de les Andròmines.

Entreu aquí per veure el web de l’espectacle on hi hem penjat els primers vídeos i fotografies de l’espectacle (tot és material d’assaig encara: vestuari, escenografia… ). La informació de l’espectacle l’anirem actualitzant, a mida que l’espectacle vagi creixent i creixent.

Estem emocionats d’escriure aquesta entrada. Moltes gràcies a tots els que ens doneu suport. Abraçades i salut!

Comparteix l'article