Espectacle

De bracet

Espectacle musical per fer estimar la poesia. Van De bracet música i poesia i per a fer-ho més rodó es fan cançó!

Chevron Down
Estrena: 08/03/2009 a LaSala Teatre de Sabadell

Reestrena:
30/01/2022 a la sala La Planeta de Girona
95.864 espectadors i 321 funcions
Durada: 50'
Edat recomanada: a partir de 2 anys
Espectacle musical, poètic i gestual
Espectacle de sala (es pot fer en exteriors recollits)
Premis

Sinopsi

Una fada encantadora va buscant amics i amigues pels carrers de tot el món. Es trobarà un pollet que canta blues, una cullera i una forquilla que no són gaire amigues, un rellotge que balla i bombolles de sabó.

Van De bracet música i poesia i per a fer-ho més rodó es fan cançó.

Un espectacle sorprenent i imaginatiu amb escenes plenes d’objectes i aventures divertides que ajuden als més menuts a estimar la poesia.

(Samfaina de Colors hem revisitat el De bracet i ara el presentem amb una nova versió més teatral i visual. Ho expliquem en aquesta notícia).

Logotip de l'espectacle De bracet de Samfaina de Colors

De bracet

2 vídeos
  • CLIP De bracet
  • TEASER De bracet

Fitxa
artística

Intèrprets:
Mirna Vilasís 
(actriu- músic): veu
Arnau Berenguer (músic): Veu i guitarra
Autors: Joana Raspall, Carles Hac Mor, Miquel Desclot, Helena Vidal, Eva Dénia, Lluïsa March, Lola Casas i Maria Dolors Pellicer.

Direcció musical i composició: Xavi Múrcia
Direcció artística: Mirna Vilasís
Direcció d’escena: Francesc Ventura
Assessorament artístic: Anna Ros

Disseny de llums: Rafel Roca
Tècnics de so, llums i maquinària: Marc Jódar, Ivan Rubio i Marta Vilellas
Escenografia: Berta Vidal i Raül Vilasís

Vestuari: Berta Vidal
Fotografia: Arian Botey
Vídeo: Julian Waisbord

Producció: Mirna Vilasís i Mònica Grau
Distribució i Comunicació: Mònica Grau
Producció executiva: Discos a mà i Samfaina de Colors

Residència:
LaSala Teatre

Edició discogràfica: De bracet (Discos a mà, 2009)
Producció musical i enregistrament: Xavi Múrcia
Mescles i masterització: Xavi Múrcia i Kei Macias
Producció: Discos a mà

VÍDEO de De bracet COMPLET
(disponible per a programadors, demaneu-nos l’enllaç!)

Fitxa
tècnica

Número de músics-actors: 2
Número de tècnics: 1

Muntatge: 3 h aproximadament
Desmuntatge: 1 h aproximadament
Escenari ideal: 8 m ample x 6 m fons x 5 m alt
Escenari mínim: 5 m ample x 4 m fons x 3 m alt

Galeria

La
crítica

L’Anna Ros, que ha fet la direcció escènica d’Andròmines, ens ha acompanyat també per revisitar el De bracet. Parla així de la nova versió de l’espectacle.

“És un espectacle suggerent, d’una senzillesa que el fa sublim, que fa arribar la poesia als més petits. És divertit i lleuger, un molt bon viatge per la poesia catalana”.

“Poesia per als més petits, sembla que hagi de ser un repte enorme, però la gràcia i la força és precisament la no pretensió, la calma interna i com interpreten cada una de les cançons la Mirna i el Xavi”. I afegeix: “La paraula de cada poema té una força brutal, és una simbiosi perfecte. I la calma que té l’espectacle dona un comfort impressionant a l’espectador. No te n’adones i durant 50 minuts escoltes poesia, amb unes veus meravelloses”.

Anna Ros, actriu i directora artística

De bracet és un espectacle per a fer estimar la poesia a tots els infants. Sense estridències, senzill i imaginatiu, té la capacitat de comunicar sentiments. I tot gràcies a una posada en escena sòbria i acurada, a unes cançons boniques i de qualitat i a uns intèrprets de primera fila. Felicitats!

Lola Casas, poeta

De Bracet. Un espectacle per a infants, poètic, màgic, elegant i fins i tot apte per a adults.

Poesies curosament seleccionades que, adequadament musicades, donen com a resultat unes cançons que, tot i ser totalment inèdites, el públic infantil ràpidament se les fa seves. La llibreria, de la qual surten tots els objectes que prenen vida en mans de l’actriu-cantant Mirna Vilasís, i les dues piles de llibres són d’una màxima senzillesa escenogràfica, però molt eficaces visualment per fer arribar el missatge al públic, tant l’infantil com l’adult. I aquesta és una qualitat molt difícil d’aconseguir. Samfaina de Colors ho fa amb unes delicioses composicions musicals (pensades per ser fàcilment copsades pels infants), el contingut dels poemes i el rigor en la interpretació musical. Aquests pocs elements són espremuts al màxim pels dos components del grup. La guitarra en mans del mateix autor de la música, el Xavi, i l’extraordinària veu de la Mirna, tots dos amb un rigor i una professionalitat difícils de trobar en els espectacles per a infants, aconsegueixen un espectacle que té la mida justa per educar tot divertint i fer volar la imaginació fins i tot als grans.

Francesc Ventura. Director de teatre.

L’excel·lent veu de Mirna Vilasís arrodoneix un disc i un espectacle ple de respecte i amor cap als infans, que pot agradar també als pares de les criatures i seduir-los.

Maria Palau. Periodista.

Els Samfaina de colors no ens enganyen: ens presenten l’espectacle “De bracet” com un maridatge entre poesia i música, i el que ens mostren no és ni menys ni més que això. Amb el to serè i reposat al qual ja ens tenen acostumats, van bastint petites històries poeticomusicals amb l’únic ajut de petits elements escenogràfics, la veu de la Mirna, la guitarra del Xavi i un bon grapat de poemes. El resultat: una platea bocabadada, en silenci, que gaudeix nota a nota i paraula a paraula d’aquest matrimoni tan ben avingut que és la música i la poesia. Un petit plaer sonor i visual per gaudir sense presses.

Jordi Gómez. Programador cultural.

“Quan després de 20 anys compartint amb nosaltres els seus espectacles segueixes emocionant-te com la primera vegada, crec que no cal dir res més. Només donar-vos les gràcies per compartir amb nosaltres la vostra sensibilitat i gust. Per 20 anys més!.

“Un plaer com sempre tenir-vos. Fins l’any que ve”

Maria José Pifarré. Especialista música Escola Claret Barcelona

Hem trobat un espectacle diferent dels altres de Samfaina de Colors. Un sol instrument, dues veus, més interpretació, més joc, i un espectacle infantil sencer parlant de poesia!!!! Sembla no possible!! Poemes ben musicats, ben explicats, ben cantats, senzills, clars, tendres o divertits. L’espectacle ensenya que tot pot ser poesia, i el missatge és que amb els nens és molt important dir bé el que es diu, cantar bé el que es vol dir!! I la poesia entra com aigua amb una cullereta de sucre…

Jordi Garcia. Pare. 

Sobre l’espectacle “De bracet”destacaria la capacitat que Samfaina de Colors té per mantenir la meva filla Ana asseguda, escoltant i participant de la posada en escena i de la senzillesa del decorat. Només mirant la cara de sorpresa de la meva filla, davant la màgia d’un llibre, la creativitat del “4” i la seva participació reproduint les manetes del rellotge igual com ho fa la Mirna, ja em sembla fantàstic. La música i les veus d’en Xavi i la Mirna em sembla que tenen un nivell que molts dels qui es dediquen a això voldrien tenir. Recomano a tots que us acosteu a comprovar-ho.

M. Mar Teruel. Mare. 
Fletxa
Fletxa

Disc

De bracet
Escolta a Spotify
Escolta a Apple Music
Escolta o compra el disc!