Notícies

“Esperàvem meravelles i es van fer realitat”

Chevron Down

El concert de El Foment, viscut i explicat des de dins

Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Aquests són els tres ingredients principals -es diu aviat!- d’Espero Meravelles. Però el passat divendres 11 de juny, a El Foment de Girona, s’hi va sumar un quart ingredient, imprescindible: el públic, que es va confabular de tal manera que el va convertir en un concert molt especial. Avui, us n’expliquem les sensacions des de dins. Així el vam viure.

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia interpreten 'Espero meravelles' de Montserrat Abelló al concert de El Foment

Primer de tot, ella. La Montserrat Abelló.

La Mirna Vilasís no es cansa de repetir que per a ella, cantar Montserrat Abelló, és “lo màxim”. Hi connecta com amb ningú, amb les seves lletres. “Sé perfectament perquè va escriure cada una de les paraules dels poemes. I cantar-la és reviure-la, tornar a estar amb ella”.

Espero meravelles, apunta, “és un projecte sincer, honest, ple d’amor, que traspassa i arriba al públic per uns canals que desconec però que són directes. Jo m’obro en canal i el públic també… és impressionant veure des de l’escenari quan acabo una cançó i obro els ulls, la gent que està emocionada o plorant. Els poemes de Montserrat Abelló, la gent se’ls fa seus. Perquè parlava de la seva veritat, i és la meva veritat i el moment íntim de les persones que venen als nostres concerts”. Montserrat Abelló, diu la Mirna, va ser una persona impressionant i una immensa poeta: “I jo vaig tenir el privilegi de ser amiga seva, íntima amiga seva. La vaig fer molt feliç els últims anys de la seva vida cantant-la i ella a mi. L’enyoraré sempre”.

Quan canto, la revisc.
És una donassa que em va marcar per sempre.
Sóc molt feliç cantant Montserrat Abelló.

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia interpreten 'Espero meravelles' de Montserrat Abelló al concert de El Foment

Per què hi ha concerts que ens marquen tant?

La pregunta de les mil respostes possibles! Però ara és el Xavi Múrcia qui hi posa l’accent: “Va ser una catarsi perquè tots els elements es van confabular perquè les meravelles que estàvem esperant arribessin… en el moment en què les esperàvem”. I en Xavi parla de màgia: “Sí, va ser un concert molt especial, no sé per quin motiu, són coses que passen, a vegades hi ha una màgia, a vegades n’hi ha menys, i aquell dia realment estava ple de màgia. Van passar coses molt boniques”.

Tots els elements es van confabular perquè les meravelles que estàvem esperant arribessin… en el moment en què les esperàvem

La connexió. La paraula clau. Primer, la connexió dalt de l’escenari, diu la Mirna: “Amb el Xavi vam connectar també d’una manera especial l’altre dia al El Foment. Va ser un tot. Públic i nosaltres”. I la connexió va arribar molt ràpidament, i la veritat, assegura la Mirna, “és que el públic de divendres ens va emocionar molt. Un silenci impressionant. És quan connectes amb el públic, que respiren amb tu. Cada paraula, nota, gest… és una unió entre públic i escenari. Respirem alhora, respirem junts. És una experiència meravellosa”.

I l’espai. El Foment.

El Foment de Girona és un complex cultural amb espais dedicats a la formació, al lleure, a la gastronomia, al debat, a la reflexió… amb l’objectiu de fomentar i revaloritzar la cultura, la llengua, la història i els productes de la terra. Una peça que s’afegeix a la vida cultural i social gironina i catalana. A la Mirna Vilasís, el que més li va agradar de El Foment “és que és un projecte molt honest i sincer i ben fet. Crec que en sentirem a parlar. És unir país, cultura, gastronomia… és un projecte meravellós”. Pel Xavi, “és un projecte ambiciós, carregat d’il·lusió i molt bones persones gestionant-lo. I un projecte molt necessari, que s’ajuntin la capacitat de fer coses i la voluntat de fer país em sembla extraordinari”.

Si voleu conèixer l’activitat de El Foment >> www.elfomentgirona.cat
Cliqueu i podeu veure un petit vídeo de l’actuació de divendres.

 

 

Comparteix l'article