La companyia

Relat

Samfaina de Colors és el projecte creatiu liderat per la cantant, multiinstrumentista, compositora i pedagoga musical Mirna Vilasís. Construeix universos on la música és el llenguatge principal d’expressió d’un art lliure i obert a totes les disciplines artístiques. Un mestissatge cultural on s’entrellacen música, poesia i art visual. Va ser cofundat el 1988 amb Xavi Múrcia.

És un projecte artístic de qualitat, que desenvolupa un intens treball dedicat a la producció i exhibició d’espectacles musicals de nova creació. Partint de la bellesa, ofereix experiències que acompanyen i estimulen la sensibilitat artística i el despertar creatiu. El llenguatge propi, el contingut i les diferents capes de lectura connecten amb públics de totes les edats.

Mirna Vilasís treballa colze a colze amb un equip d’artistes, tècnics i col·laboradors, entrellaçant-se i influenciant-se amb el repte de buscar l’excel·lència i l’art total en les seves creacions.

Samfaina de Colors és passió i compromís amb la cultura, l’educació i la societat, dues armes d’inclusió i transformació social que aporten felicitat i llibertat de pensament. Reivindica la cultura d’arrel mediterrània com a font d’inspiració i la situa a l’abast de tothom sense barreres ni condicionants, una manera de contribuir a la creació de nous públics per a la cultura.

Samfaina de Colors és un referent en les arts escèniques per a públic familiar a Catalunya. Ha creat 24 espectacles en 35 anys de trajectòria, ha enregistrat 9 CD, ha fet 5.732 funcions i ha rebut l’aplaudiment unànime de més de 2,5 milions d’espectadors.

Els darrers espectacles Andròmines (2021) i Sense lluna (2022), marquen un punt d’inflexió en les creacions de Samfaina de Colors, ja que aposten per un major risc artístic i per la internacionalització de la companyia. Com a conseqüència d’aquesta nova visió el 2022 es reformula l’espectacle De bracet (2009) per donar una major riquesa artística i escènica. Aquests són els espectacles que actualment estan en gira.

Per al 2023, Samfaina de Colors inicia una nova línia de treball amb l’estrena de Música, llums i ombres, el taller de l’espectacle Sense lluna, que enriqueix i innova la tasca artística de Samfaina de Colors per crear nous públics actius.

Samfaina de Colors, des dels seus inicis, col·labora en diferents iniciatives socials, aportant música, cultura i felicitat als infants més desafavorits de casa nostra i d’arreu del món. Ha treballat, entre d’altres, amb els Amics del Poble Sahrauí i amb Pallassos Sense Fronteres. 

El 2015 el Palau de la Música Catalana encarrega a Samfaina de Colors la direcció musical i interpretació de la música en directe del Trencadís de cançons, un espectacle coproduït pel Palau de la Música Catalana i la Factoria Mascaró el 2001, que realitza 20 funcions anuals a la Sala de Concerts d’aquest temple de la música. (Foto de A. Bofill)

Mirna Vilasís

Cantant, multiinstrumentista, compositora, pedagoga musical i productora executiva.

Formació

Comença a escoltar música al ventre de la seva mare, a anar al Liceu (sobretot a escoltar la seva padrina Mirna Lacambra) als 2 anys, a cantar als 3, a tocar el piano als 4, a cantar a l’Orfeó de Sabadell als 5, a estudiar música clàssica als 6, a ballar a l’Esbart Sabadell als 7, a cantar al Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell als 13, a estudiar cant als 14, a fer de solista en grups de cambra als 16, a fer de solista en òperes dels Amics de l’Òpera de Sabadell i en concerts amb l’Orquestra Simfònica del Vallès als 17… Es gradua en grau mitjà de piano als 18 i en grau professional de cant als 20.

Des dels 16 anys compagina els estudis amb la docència, fent de professora de llenguatge musical, piano i cant. Amb 20 anys comença a estudiar pedagogia musical, música moderna, jazz i música tradicional.

Trajectòria professional

El setembre de 1988, amb 18 anys, funda amb en Xavi Múrcia el grup Samfaina de Colors, per difondre i apropar la música i la poesia als infants. Samfaina de Colors és un referent en les arts escèniques per a públic familiar a Catalunya. Ha creat 24 espectacles en 34 anys de trajectòria, ha enregistrat 9 CD, ha fet 5.732 funcions i ha rebut l’aplaudiment unànime de més de 2,5 milions d’espectadors.

Els darrers espectacles, Andròmines (2021) i Sense lluna (2022), marquen un punt d’inflexió en les creacions de Samfaina de Colors, ja que aposten per un major risc artístic i per la internacionalització de la companyia.

El 2023, Samfaina de Colors inicia una nova etapa liderada per Mirna Vilasís, que treballa colze a colze amb un equip d’artistes, tècnics i col·laboradors, entrellaçant-se i influenciant-se amb el repte de buscar l’excel·lència i l’art total en les seves creacions.

El 1994, funda amb Xavi Múrcia el grup Tralla. Una proposta genuïna de cançó d’autor basada en el folk i influïda pel jazz, l’ètnic, el clàssic i les noves músiques. Amb Tralla van realitzar prop de 500 concerts als principals festivals del país i van fer diverses gires europees. Els quatre discos de Tralla van rebre l’elogi unànime del públic i de la crítica musical i van rebre importants premis. El 2004, decideixen aturar el grup.

El 1995, funda amb Xavi Múrcia el grup La Cobleta de la Selva, cercant la visceralitat i la passió del cant popular català. Amb La Cobleta de la Selva van publicar 1 disc i van realitzar més de 300 concerts en circuits de música tradicional, música antiga, noves músiques i músiques del món. El 2004, decideixen aturar el grup.

El 1998, funda amb Xavi Múrcia el segell discogràfic Discos a mà, per editar els seus discos.

El 2009, inicia una aventura artística en solitari i publica el primer disc amb el seu nom. Mirna es fonamenta en la veu i s’embolcalla de l’amalgama tímbrica de la rica instrumentació pròpia de la Mediterrània, per cantar les paraules de les poetes i els poetes catalans. El 2015, publica el seu segon treball, Espero meravellesun espectacle musical basat en l’obra de la poeta  i amiga Montserrat Abelló. Tretze poemes cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre han definit Mirna Vilasís.

Ha col·laborat en discos i gires de Rosa Zaragoza, Maria Lafitte, Orquestra Simfònica de la Canya, Bitayna, Jordi Batista, Les Violines, Marcel Casellas, Xavi Múrcia…

Canta i toca instruments (piano, acordió diatònic, handpan, salteri, guitarró, flautes, percussions…). Compon, arranja i escriu cançons. Gestiona amb la pròpia empresa de management i discogràfica Discos a mà, S.L.

Discografia pròpia

 • Convit a la festa (P.D.I., 1994) Samfaina de Colors
 • Cançons de ronda (Actual Records, 1995) Tralla
 • Com l’olor de la terra molla (Actual Records, 1997) Tralla
 • Cançons d’aquell temps (Discos a mà, 1998) La cobleta de la Selva
 • Ralet, ralet (Salseta Discos, 2000-Discos a mà, 2001) Samfaina de Colors
 • Fruita del temps (Discos a mà, 2001) Tralla
 • Nou pometes té el cançoner (Discos a mà, 2003) Samfaina de Colors
 • El fill de la Terra. El comte Arnau (Discos a mà, 2003) Tralla
 • Mirna (World Village-Harmonia Mundi, 2009) Mirna
 • De bracet (Discos a mà, 2009) Samfaina de Colors
 • Aigua (Discos a mà, 2010) Mirna i Xavi Múrcia
 • Cançons de bressol (Edicions 62, 2011) Samfaina de Colors
 • Càpsules (Discos a mà, 2012) Samfaina de Colors
 • Espero meravelles (Discos a mà, 2015) Mirna
 • Els tres porquets es caguen de por (Discos a mà, 2016) Samfaina de Colors
 • Els cistells de la Caputxeta (Discos a mà, 2018) Samfaina de Colors
 • Andròmines (Discos a mà, 2021) Samfaina de Colors
 • Sense lluna (Discos a mà, 2023) Samfaina de Colors

CV Mirna Vilasís (complet)

Foto-Mirna-Vilasís-Espero-meravelles

Fes clic i descarrega el CV de la Mirna

Equip

Mirna Vilasís

Mirna Vilasís

Direcció artística, musical i executiva, cantant, compositora, pedagoga musical i multiinstrumentista

Mònica Grau

Mònica Grau

Productora i gestora cultural

Ivan Rubio

Ivan Rubio

Disseny tècnic i tècnic de so, llums, mapatge i maquinària

Marc Jodar

Marc Jódar

Disseny tècnic i tècnic de so, llums i maquinària

Xavi Murcia

Xavi Múrcia

Músic i compositor

Anna Ros

Direcció artística

Ravid Goldschmidt

Ravid Goldschmidt

Compositor i assessor del handpan

Marta Vilellas

Marta Vilellas

Tècnica de so, llums i maquinària

Raúl Vilasís

Raül Vilasis

Disseny i construcció d’escenografia

Berta Vidal

Berta Vidal

Disseny i construcció d’escenografia

Lyona

Lyona

l·lustracions i animacions

Carme PuigdevalliPlantéS

Disseny de vestuari

Carles Batlle

Carles Batlle

Assessor de dramatúrgia

Martí Doy

Martí Doy

Disseny de titelles i atrezzo

Julian Waisbord

Julian Waisbord

Vídeos i realització audiovisual

Arian Botey

Arian Botey

Fotografia i vídeo

Núria Casanova

Disseny gràfic

Roger Vila

Roger Vilà

Correcció lingüística

Història

2023

Internacionalització de la companyia

2022

Sense lluna

2021

Andròmines

2020

Aposta pel risc artístic i creacions més contemporànies i conceptuals

2018

Els cistells de la Caputxeta

2012

Els tres porquets es caguen de por / Cabaret Patufet / Càpsules

2009

De bracet

2009

Aposta per la difusió de la poesia catalana 

2006

Nens, al pati!

2003

El grill Esteve i l’orquestra del bosc

2002

Nou pometes té el cançoner

1999

Ralet, ralet

1999

Especialització en espectacles musicals de sala, amb dramatúrgia i posada en escena cuidades (escenografia, vestuari, disseny de so i llums… )

1996

El campanar afònic / Els colors de la Samfaina

1995

Músics de carrer / Cantarella

1994

Convit a la festa

1993

Trinco, trinco

1992

Maqam teatre

1992

Creació del primer concert pedagògic

1991

Maqam envelat / Maqam Rasdu-dh-dhil

1990

La capseta de vidre

1989

Podaraki / El gra de blat

1989

Aposta per la difusió de la música i els instruments tradicionals 

1988

Cançons i danses per a nens i nenes

1988

Creació de la companyia amb llenguatge musical propi