Notícies

El disc ‘Andròmines’: nous formats, noves idees

Chevron Down

Samfaina de Colors converteix el disc del seu darrer espectacle en una proposta visual que fomenta el joc i la complicitat

Els vídeos de les cançons inclouen subtítols artístics i creatius. La presentació coincideix amb la funció al festival Temporada Alta el diumenge 7 de novembre

Clica i descobriràs tots els vídeos de les cançons d’Andròmines

“Mira, escolta, juga i descobreix”

Aquesta és la proposta que Samfaina de Colors fem als espectadors a l’inici de cada un dels vídeos / cançons de l’espectacle Andròmines. Estem acostumats a mirar i escoltar un vídeo … però què hi podrem descobrir i amb què jugarem?

El gener de 2021, Samfaina de Colors estrenem el nostre nou espectacle Andròmines. Ara publiquem el disc en forma de vídeos a YouTube (Canal de Samfaina de Colors) i també es pot trobar -com és habitual- a plataformes de música digitals com Spotify, Bandcamp, iTunes…

“Com a companyia i després de parlar amb famílies i mestres hem optat per publicar les cançons de l’Andròmines en format vídeo, perquè volem fer un pas més i aportar un valor afegit a les cançons. Busquem, sobretot, que els infants s’ho passin bé”, explica la cantant de Samfaina, la Mirna Vilasís. “Volíem incloure les lletres de les cançons en el vídeo i fer-ho de la forma més creativa possible, com un joc -generant sorpresa, somriures i reptes- amb l’objectiu que siguin una eina per a famílies i escoles”. Per això s’incorpora en Xevi Riera al projecte, de Punts Volats, que “s’ha encarregat que convertir en lletres i dibuixos l’imaginari de cada una de les cançons i de Julián Waisbord a l’edició dels vídeos”, subratlla.

Samfaina de Colors presentem el disc i aquest nou format coincidint amb la funció d’Andròmines al festival
Temporada Alta de Girona (Teatre de Salt, diumenge 7 de novembre de 2021 -18.00 h).

El procés de creació

Ens ve molt de gust explicar-vos el procés de creació d’aquests vídeos i els professionals que ens han acompanyat i han aportat la seva creativitat al projecte. Hem comptat amb la feina de Xevi Riera, de Punts Volats, que ha convertit en lletres i dibuixos l’imaginari de cada una de les cançons i en Julián Waisbord a la creació i edició dels vídeos.

EL SO / EL DISC:

En Xavi Múrcia es tanca a l’estudi de gravació i no para fins a aconseguir que Andròmines tingui un so increïble. Mesos a l’estudi on cada gota d’aigua, cada rialla o cant de sirena té el seu lloc mil·limètric a la cançó.

Disc creat, gravat, mesclat i masteritzat per Xavi Múrcia a l’estudi de Discos a mà, a Argelaguer, l’estiu de 2021

Mirna Vilasís (actriu – músic): veu, pianet, campanes i percussió d’aigua 
Xavi Múrcia (músic): veu, guitarra elèctrica, pedaleres i caixó
Producció executiva: Discos a mà i Samfaina de Colors

LA IMATGE DELS VÍDEOS:

Tornem a treballar amb en Julián Waisbord, que ha estat el responsable dels clips i teasers de l’espectacle. Li comentem la idea que el disc també es pugui “mirar” i que sigui accessible a tothom incorporant els subtítols de les cançons. I li expliquem que ens agradaria que aquests subtítols també fossin artístics i es converteixin en part de la cançó.

ELS SUBTÍTOLS DELS VÍDEOS. UN GRAFISME CREATIU QUE ES CONVERTEIX EN UN JOC:

En Julián ens comenta que coneix la persona ideal per aquesta idea: en Xevi Riera, de Punts Volats. I així és com en Xevi s’incorpora al projecte. La seva mirada i expertesa permet que el grafisme de cada cançó tingui una personalitat diferent.

Durant les setmanes intenses de feina, parlem molt de com llegim, quin joc és més adequat per als infants i també per als adults, de com s’entén cada un d’aquests jocs… i també tenim temps de parlar de com són les corxeres o les gotes de pluja.

Comparteix l'article