Notícies

Seleccionats per a la programació oficial de Feten 2023!

Chevron Down

Des que vam iniciar la consultoria d’internacionalització vam creure fermament que una de les grans portes d’accés al mercat estatal era la Feria Europea de Artes Escénicas para niños y niñas (FETEN) que se celebra anualment a Gijón durant el mes de febrer-març.

Però, per què això és així?

Pel que fa a tot l’estat espanyol és un punt de trobada per a professionals del sector infantil de les arts escèniques a Espanya. Es defineix per la seva gran quantitat de representacions escèniques de gran varietat de tècniques i estils artístics, a més de trobades professionals vinculades al sector per contribuir i enriquir a tot l’ecosistema cultural (companyies, programadors, distribuïdors, etc.).

Dades de l’edició de 2022
– 50.000 espectadors
– 530 professionals acreditats presencials i 186 virtuals
– 76 companyies programades (Espanya -14 CCAA diferents-, França, Bèlgica, Itàlia, Portugal i Argentina)
– 200 funcions
– 21 espais d’exhibició

Aquestes dades, no fan més que evidenciar la importància que té aquesta fira per recollir el pols de la creació escènica per a públic familiar d’arreu de l’estat.

Així doncs, veient la importància d’aquesta fira, vam decidir presentar el nostre espectacle Sense lluna per a la programació oficial just abans de l’estrena, a finals de setembre.

Crèiem fermament que la proposta era digna de poder formar part de la programació oficial i que ben segur, podria ser ben valorada per professionals de la resta de l’estat. Han sigut molts mesos amb el neguit de si ho aconseguiríem o no, però finalment, a mitjans de desembre, vam rebre la trucada de la directora artística, Idioia Ruiz de Lara confirmant-nos que havíem estat seleccionades.

No us negarem que a l’escoltar-ho ens vam posar a cridar i a saltar d’alegria. Sí, som així! Però és que l’ocasió s’ho mereixia. La conversa amb la directora va ser meravellosa, plena d’afectuositat, d’alegria i d’altres coses més (que evidentment guardarem en la nostra memòria i record; que tot no cal explicar-ho ;)).

Així doncs, a partir d’aquest moment, ens enfoquem a treballar per arribar al dia que actuem a Gijón amb la millor de les intencions possible esperant que la nostra proposta s’obri camí a la resta de l’estat i que Feten pugui ser la llavor que ho propici.

Us n’anirem explicant més coses ben aviat!

Comparteix l'article