Notícies

SUMAR-HI. Cafè concert de Mirna Vilasís i Xavi Múrcia

Chevron Down

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia

presenten

SUMAR-HI

Cafè concert a peu de carrer

Després de més de trenta anys de trajectòria cantant a pertot, Xavi Múrcia i Mirna Vilasís fem una aturada per fer-hi un cop d’ull. La nostra música sempre s’ha construït a partir de la cançó tradicional, la cançó d’autor i la poesia. Des de Tralla, La Cobleta de la Selva, i també en solitari,  hem acumulat un bon grapat de peces. Ara volem sumar el nostre gra de sorra fent una tria per a aquests moments estranys, de gran fragilitat i de resistència. I algun tema nou, fet per a l’ocasió.

Mirna Vilasís: veu, acordió, guitarró i percussions.
Xavi Múrcia: veu, guitarra, mandola i guitarró.

Trajectòria

Xavi Múrcia i Mirna Vilasís formen un dels tàndems de creació musical més interessants de la cançó dels Països Catalans. Cantants i multiinstrumentistes, es dediquen professionalment a la música des del 1988. Parlem d’uns artistes polivalents i polifacètics. Més de mitja vida dedicada a explorar gèneres i sonoritats de procedència diversa, però sempre des d’una perspectiva genuïnament mediterrànea. Esquivant els radars mediàtics, però consolidant un discurs propi, ja sigui com a solistes treballant amb els seus noms propis o amb les seves diverses formacions: Samfaina de Colors (1988 fins a l’actulitat), dedicat a la difusió de la cançó tradicional entre els infants, La Cobleta de la Selva (1998-2005), que interpreta el repertori més clàssic del cançoner popular català per al públic adult, i Tralla (1994-2008) que presenta una proposta de cançó d’autor basada en el folk i influïda pel jazz, l’ètnic, el clàssic, les noves músiques…

Al llarg de la seva carrera han rebut l’elogi unànime del públic que els ha escoltat i de la crítica musical, que els ha guardonat amb diversos premis (Premis Enderrock, Disc Català de l’Any, Premi Cerverí, Folk Jove, Altaveu Frontera, Millor grup de Folk, Finalista al premi Puig-Porret…).

En aquests 32 anys de treball ininterromput han publicat 20 CD, han realitzat prop de 8.000 concerts i espectacles i els han vist més de 4.000.000 d’espectadors a mil i un escenaris i festivals catalans, espanyols i europeus.

Comparteix l'article