Tallers

Els tallers

Els tallers son una eina immillorable per acostar-nos al nostre públic d’una forma més pura, més propera i fer-lo partícip de les nostres propostes. L’objectiu principal és trencar la quarta paret, interpel·lar als infants, les famílies o qualsevol que vingui a veure’ns, i que s’emocionin tal i com ho fem nosaltres dalt de l’escenari.

No creiem en elitismes i es per això que volem desmitificar el fet escènic fent que el públic passi a ser espectador actiu. Ens dirigim al públic de tu a tu, amb un llenguatge planer i gens complex, però alhora, desenvolupant eines i recursos de pedagogia musical per tal de generar discurs, debat i aportar aprenentatges significatius gràcies a l’extensa trajectòria i formació de Mirna Vilasís.

És per això que aquesta activitat acosta el treball musical d’una forma prèvia o bé posterior a l’espectacle, garantint d’aquesta manera una experiència enriquidora pel públic tot generant creació i fidelització de públics, acostant-nos a l’objectiu que esdevinguin actius i assidus.

Accions pedagògiques
complementàries

Dins d’un món altament tecnològic i canviant com és el nostre, Samfaina de Colors aposta per crear un contingut digital de molta qualitat i alhora amb un alt contingut educatiu.

La creació dels vídeos de les cançons dels espectacles Andròmines i Càpsules i tenen per objectiu millorar l’experiència del públic alhora escoltar i veure les cançons en primera instància, i en segona, ajudar a la inclusió i accessibilitat del major nombre de públics possibles a partir d’un model de comunicació diferent, multidisciplinari i transversal.

Dossiers pedagògics

Els dossiers pedagògics són una eina per a docents, professionals de l’àmbit educatiu i ments inquietes per tal d’aportar una major experiència de qualitat i vivencial al fet escènic. El dossier pretén donar a conèixer l’essència de l’espectacle i proposar eixos de treball per comprendre’l millor tot vinculant-lo a llenguatges culturals i artístics.

En els documents podeu trobar trets bàsics de l’espectacle i el seu procés de creació, continguts de reflexió i propostes d’activitats didàctiques per compartir per abans i després de l’espectacle.

Trajectòria pedagògica
de Samfaina de Colors

A principi del 2023 Samfaina de Colors aposta per reforçar, enriquir i innovar en la tasca pedagògica i artística de la companyia per crear nous públics actius per a la cultura, amb l’estrena del taller presencial Música, llums i ombres, complementari a l’espectacle Sense lluna.

Però el projecte pedagògic de Samfaina de Colors es remunta al 1988, els seus inicis, quan de seguida van tenir clar que cada espectacle tindria el seu CD i el seu dossier pedagògic, adreçat a les escoles i a les famílies. Anys més tard s’aposta també per publicar els CD en forma de vídeos. Tota aquesta oferta pedagògica s’ofereix en línia i de forma gratuïta.

Els CD de Samfaina de Colors s’han convertit en una eina pedagògica referent a les aules de música de la majoria de les escoles d’arreu de Catalunya i també han entrat a moltes llars del país, formant part del dia a dia de moltes famílies.

Els dossiers pedagògics de Samfaina de Colors, s’ofereixen com a  eina educativa complementària a l’espectacle per aprofundir en el coneixement i en la difusió de la poesia catalana, de la música tradicional, dels instruments d’arrel i de tota la riquesa cultural que apareix als espectacles de Samfaina de Colors. 

El 2012 amb l’estrena de l’espectacle Càpsules, es publica per primer cop el CD també en forma de vídeos. Un vídeo per a cada cançó de l’espectacle, amb l’objectiu d’arribar una mica més enllà, oferint un contingut visual de màxima qualitat, que reforci i expliqui l’imaginari de cada escena, que reforça i explica l’imaginari de cada una de les cançons de l’espectacle.

El 2021 amb l’estrena de l’espectacle Andròmines, s’aposta per realitzar un salt qualitatiu en l’oferta pedagògica de Samfaina de Colors i el CD de l’espectacle es publica també en forma de vídeos. Cada cançó té el seu vídeo i cada vídeo compta amb uns subtítols artístics i creatius, inspirats en l’imaginari de les lletres de les cançons. Una proposta visual que fomenta el joc, la lectura i la complicitat, generant sorpresa, somriures i reptes, amb l’objectiu de ser una eina pedagògica per a les famílies i escoles.

Sempre centrats en la innovació i buscant la complicitat amb el públic, el 2023 després de l’estrena de Sense lluna, assenta les bases de la vessant pedagògica amb la creació i estrena del taller Música, llums i ombres, desenvolupant i aprofundint en el treball educatiu de la companyia, gràcies a la formació, coneixements, experiència i bagatge de Mirna Vilasís com a pedagoga musical.

Aquesta nova línia de treball s’incorpora a la pràctica professional habitual de Samfaina de Colors, obrint nous espais d’exploració i d’acompanyament, i oferint una experiència de creixement i ampliació de mirada per a qualsevol persona que vulgui potenciar la seva part creativa.