Notícies

‘Trencadís de cançons’ al Palau

Chevron Down
Xavi Múrcia i Mirna Vilasís amb els ballarins i ballarines de la companyia de dansa Factoria Mascaró a l'entrada del Palau de la Música Catalana per a l'espectacle 'Trencadís de cançons'

Dimecres. 1 de desembre. Són les 9.45 h i ja hi ha una cua d’infants que van entrant a veure ‘Trencadís de cançons’ al Palau de la Música Catalana. Fa una mica de fred, però així i tot, sota els gorros veiem aquells ulls encisats mirant tot allò que els envolta. Un cop dins, no paren de mirar i recórrer cada un dels detalls. I comença la música, i al primer compàs ja són dins de l’espectacle. Viure el Palau, molts d’ells per primer cop, amb ulls d’infant. Quina descoberta!

Però el Palau de la Música captiva a tothom. La Mirna Vilasís  i el Xavi Múrcia tornen, un any més, al Palau de la Música per ser la veu del Trencadís de cançons. Una proposta artística on tres elements arquitectònics ben característics del Palau es converteixen en els protagonistes d’aquest concert. Potser heu endevinat, o potser ja heu vingut al Palau a viure aquest trencadís, que són la donzella de la façana, les palmeres semivoltes i el cavall alat del segon pis els qui estan personificats dalt de l’escenari. 

“Cantar al Palau de la Música és una experiència catàrtica, jo sempre dic que des de l’escenari és quan el Palau és més bonic, perquè veiem un lloc únic, meravellós”, diu la Mirna. I afegeix: “Fa 33 anys que canto a teatres d’arreu, i cadascun té una energia. L’energia que hi ha al Palau és única. M’atrapa, em fascina, em meravella… imposa, però alhora t’acull d’una manera única i especial”. Però el que més la fascina és la llum: “Quan arribem al Palau als matins, anem veient la llum com canvia al llarg de les hores. Si fa sol, o és núvol… són Palaus diferents. És un lloc magnífic. Sempre tinc molt la consciència d’estar cantant en un lloc on han passat coses molt importants i crucials per al país i per a la història de la música”.

Sobre l’espectacle

Trencadís de cançons, asseguren des del Palau, “és una curiosa mescla de poesia, cançó i dansa que ens situa entre la modernitat i la tradició i amb una escenografia basada en elements arquitectònics i plàstics del Palau”. A l’escenari, la Mirna i en Xavi estan acompanyats de la companyia de dansa Factoria Mascaró. “Treballem molt a gust amb ells, ens agrada molt com són, com ballen, com viuen  la part artística”, diu la Mirna. 

Fa 7 anys que la Mirna i en Xavi van començar a formar part d’aquest projecte, que van engegar la Lídia Pujol i en Joan Figueres.

“Nosaltres vam reproposar de tocar en directe, adaptant-nos als tempos, perquè la part coreogràfica no variés. Vam portar el ‘Trencadís’ al nostre terreny, amb nous arranjaments i tot d’instruments, tocant en directe: piano, acordió, guitarra, flauta, percussions, instruments tradicionals i interactuem amb els ballarins”, detalla la Mirna. 


FITXA

L’espectacle s’adreça a alumnes d’educació infantil i primària, se’n fan dues sessions cada matí. Aquest any, les sessions són el 30 de novembre; 1 i 3 de desembre de 2021; 24, 25, 26, 27 i 28 de gener de 2022.

Mirna Vilasís i Xavi Múrcia,  veus i instruments (guitarra, acordió, flautes, teclat i percussions)
Companyia de dansa Factoria Mascaró (Quim Serra, direcció)
Joan Figueres i Joan Serra, guió
Joan Figueres i Xavi Múrcia, música
Joan Serra i Quim Serra, coreografia i direcció

Comparteix l'article