Notícies

Una nova mirada al ‘De bracet’

Chevron Down

Més suggerent, més poètic, més visual

Samfaina de Colors revisitem un dels nostres espectacles preferits, De bracet, estrenat el 2009 i que ara presentem amb una nova versió més teatral i visual. És un espectacle per a tots els públics on música i poesia van de bracet i es fan cançó. Històries divertides, emocionants i sorprenents que fan estimar la poesia als infants. 

És un espectacle que sempre ens ha agradat molt i també ha entusiasmat als nens i nenes”, explica la Mirna Vilasís. “I des de feia un temps que ens rondava pel cap actualitzar-lo. Després del salt endavant que ha representat l’Andròmines, crèiem que podia anar més enllà”. Aquesta és la nova mirada al De bracet


Acompanyament artístic de l’Anna Ros
Per fer-ho hem comptat amb l’Anna Ros, a qui ja havíem confiat la direcció escènica del nostre darrer espectacle, Andròmines. L’Anna, després d’aquest acompanyament artístic, parla així del “nou” De bracet: “És un espectacle suggerent, d’una senzillesa que el fa sublim, que fa arribar la poesia als més petits. És divertit i lleuger, un molt bon viatge per la poesia catalana”.

L’Anna en destaca la seva senzillesa: “Poesia per als més petits, sembla que hagi de ser un repte enorme, però la gràcia i la força és precisament la no pretensió, la calma interna i com interpreten cada una de les cançons la Mirna i el Xavi”. I afegeix: “La paraula de cada poema té una força brutal, és una simbiosi perfecte. I la calma que té l’espectacle dona un comfort impressionant a l’espectador. No te n’adones i durant 50 minuts escoltes poesia, amb unes veus meravelloses”. 

Canvis: un univers més poètic, visual i sonor
Pel que fa als canvis, l’Anna Ros remarca que “no és fàcil remodelar un espectacle ja creat. Primer necessitava veure com tenien enfocats cada un dels poemes escenificats.  Per mi era important veure quin element i concepte havien triat per expressar la poètica de cada cançó. Així que a partir d’aquí, vaig resaltar cada un dels elements, vam amplificar cada objecte i contingut ja treballat i així cada escena va agafar una magnitud més gran”. Al marge d’aquest aspecte, hem trencat el contacte directe de la Mirna i el Xavi amb el públic. Hem generat una quarta paret i hem creat unes introduccions i transicions musicals més màgiques. La Mirna destaca: “Amb l’Anna hem treballat molt també la meva interpretació amb els objectes i com es converteixen en els veritables protagonistes de l’espectacle”.

Nova imatge

I és clar, aquesta nova mirada també ve acompanyada de les noves fotografies de l’Arian Botey i dels nous vídeos del Julian Waisbord, amb qui ja hem treballat anteriorment. Ens encanta la seva mirada i com capten l’ànima dels nostres espectacles. 

Esperem que continueu gaudint com nosaltres d’aquest espectacle, i de les magnífiques històries / poesies creades per Joana Raspall, Carles Hac Mor, Miquel Desclot, Helena Vidal, Eva Dénia, Lluïsa March, Lola Casas i Maria Dolors Pellicer.

Comparteix l'article